Visa undermenyn

Tävlingsinformation Junior

Svenska Golfförbundet har ett utbud av tävlingar som syftar till att passa alla juniorer som vill spela tävlingsgolf. Nedan kan du läsa lite kort om vad det handlar om.
Har ni frågor kring tävlande & hur man kommer igång är det bara att prata med tränare Jesper eller någon i Juniorkommittén så hjälper vi gärna till med tips & råd!


Teen Cup 2018 (fd. Skandia Cup)
Är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är för många barn och ungdomar den första golftävlingen man deltar i. Nybro GK arrangerar alltid en klubbtävling där alla spelare kan delta, även du som har högre handicap än 36.
Vi arrangerar också ett klubbkval som är en 18-håls slaggolf scratchtävling (kvaltävling) i åldersklasserna 13, 14, 15 och 16 år. Här tävlar man om de främsta placeringarna som ger avancemang till nästa omgång & tillslut riksfinalen!

Teen Tour 2018 (fd. Skandia Tour)
Består av tre olika nivåer: First, Future & Elite & spelas över sex omgångar.

First – är tourens första nivå och inkörningsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar. Spelare födda mellan 1997 och 2005 får delta.
Tävlingen spelas över 18 hål (slaggolf) Det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Future – är den andra nivån på touren. Future spelas på sju spelplatser varje omgång. Här blir motståndet tuffare och du kan behöva åka till granndistriktet för att tävla. Future spelas över 36 hål förutom omgång 3 & 4 som spelas över 54 hål på två dagar vilket gör att en övernattning kan behövas. Spelformen är slagspel och det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.

Elite – är det högsta steget på Teen Tour & har ett startfält på 156 spelare (102 pojkar och 54 tjejer) med undantag för JSM Match (omgång 4). Tävlingen spelas över minst tre dagar och spelformen är slagspel förutom omgång 4 som spelas som matchspel.
Teen Tour Elite är en riktig “stortävling” och ett självklart val för dig som vill spela med landets bästa juniorer.

LÄS MER om övriga tävlingar & regler på SGF´s hemsida – LÄNK

JMI – Junior Masters Invitational
Tävlingen bygger på öppna juniortävlingar i golf om minst 36 hål. Tävlingarna är fördelade över hela landet med en final i september varje år. Spelas i pojk- & flickklass & är ett komplement till SGF arrangerade tävlingar.

LÄS MER om tävlingsprogram & regler på denna hemsida – LÄNK

 

Medlem » Juniorsidan (7)

Välkommen till vår juniorverksamhet.

Nyheter Junior (21)

Nyheter från juniorverksamheten.

Kalender Junior

Säsongens datum och händelser.

Träningsinformation

Information om utbildningsstegen.

Träningsavgifter 2018

Juniorverksamhetens avgifter.

Tävlingsinformation Junior

Om Juniortävlingar

Talangträffar + Tjejsatsning 2018

Smålands Golfförbund satsar

Teen Cup 21/6

Teen Cup tävling: ALLA GRUPPER En tävling [...]