Träningsinformation

Välkommen att vara med i Nybro Golfklubbs juniorträning.
Nybro GK har en av de mer aktiva juniorverksamheterna inom golf i regionen.
Vi hoppas att du vill träna och utveckla din golf med oss!

I vår utbildning kommer vi att följa
Svenska Golfförbundets utbildningsplan ”Golfäventyret”.

Fyra steg för barnen

I Golfäventyret lär sig barn hur man spelar golf på banor som är korta samt hur de stegvis tar sig ut på stora banan med handicap. Till varje bana finns övningar, några regler och några golfvettområden. Barnen får också lära sig hur man bygger banorna och hur man varierar dem.
Boken Golfäventyret ingår samt tips på fler övningar, filmer och beskrivningar på webben.

Utgå från spelet

Vi tror att barn lär sig bäst om träningen utgår från spelet. Först börjar barnen spela och träna på 30-banan, som har de lättaste övningarna, och gör alla övningar och utmaningar. När barnen tycker att de kan och klarar av övningarna på ett lätt sätt, är de redo att ta nästa steg och kan ”levla” till en något svårare nivå. De tar alltså ett steg i taget, nivå efter nivå, och kommer till slut att ha ”levlat” från de enklaste övningarna till de svårare, och från den korta banan till spel på stora banan med handicap.
Konceptet bygger på att klara av 30-, 50- & 100-meters bana med dess övningar & utmaningar för att slutligen nå nivån för Grönt kort. Först då är det dags för spel på den stora banan med hcp 54 och påbörja resan mot lägre handicap.

Läs vidare på Golfförbundets hemsida för mer info: LÄNK

Träningsgrupper 2019

Vårträning vecka 18-24 (OBS! Vecka 18 har alla grupper en gemensam öppen träning på torsdag 2/5 18:00-20:00 pga av Valborg)

Tisdagar 18:00-19:00 NYA – Ledare Melvin, Joel & William

Melker Haraldsson, Alexander Carlsson, Melker Hellström, Kevin Rundberg, Noah Olofsson, Liam Olofsson, Theodor Wallmoge, Simon Mörnestedt, Melvin Lindvall, Alvin Engström

Tisdagar 19:00-20:00 TJEJ – Ledare Melvin, Joel & William

Nora Brosenius, Maja Haraldsson, Sophia Gottschlich, Tuva Sanden, Alva Sjöqvist, Agens Haraldsson, Signe Tobring

Tisdagar 19:00-20:00 KILLE – Ledare Melvin, Joel & William

Alexander Johansson, Albert Rylander, Rasmus Strömberg, Elias Ekman, Erik Olastuen, Kenny Johansson, Malte Gustlander, Neo Sander, Casper Artebrant

Torsdagar 17:00-18:30 UTVECKLING – Ledare Jesper

Ludvig Andersson, Teodor Fredriksson, Ludvig Ekeros, Noel Gunnarsson, Filip Ohlsson, Oskar Karlsson, Filip Isberg

Torsdagar 18:30-20:00 ELIT – Ledare Jesper

Oscar Axelsson, August Palmgren, Adam Franzen, William Nygren, Alvin Ekholm, Melvin Petersson, Jonathan Axelsson, Anton Nilsson

Saknas ditt namn i listan?

Eller är du sugen på att vara med i någon av grupperna?

Kontakta Jesper på 0480-55044 eller jesper.lindgren@nybrogk.se

Medlem » Juniorsidan (6)

Välkommen till vår juniorverksamhet.

Nyheter Junior (6)

Nyheter från juniorverksamheten.

Kalender Junior

Säsongens datum och händelser.

Träningsinformation

Information om utbildningsstegen & gruppe [...]