Träningsinformation

Välkommen att vara med i Nybro Golfklubbs juniorträning.
Nybro GK har en av de mer aktiva juniorverksamheterna inom golf i regionen.
Vi hoppas att du vill träna och utveckla din golf med oss!

I vår utbildning kommer vi att följa
Svenska Golfförbundets utbildningsplan ”Golfäventyret”.

Fyra steg för barnen

I Golfäventyret lär sig barn hur man spelar golf på banor som är korta samt hur de stegvis tar sig ut på stora banan med handicap. Till varje bana finns övningar, några regler och några golfvettområden. Barnen får också lära sig hur man bygger banorna och hur man varierar dem.
Boken Golfäventyret ingår samt tips på fler övningar, filmer och beskrivningar på webben.

Utgå från spelet

Vi tror att barn lär sig bäst om träningen utgår från spelet. Först börjar barnen spela och träna på 30-banan, som har de lättaste övningarna, och gör alla övningar och utmaningar. När barnen tycker att de kan och klarar av övningarna på ett lätt sätt, är de redo att ta nästa steg och kan ”levla” till en något svårare nivå. De tar alltså ett steg i taget, nivå efter nivå, och kommer till slut att ha ”levlat” från de enklaste övningarna till de svårare, och från den korta banan till spel på stora banan med handicap.
Konceptet bygger på att klara av 30-, 50- & 100-meters bana med dess övningar & utmaningar för att slutligen nå nivån för Grönt kort. Först då är det dags för spel på den stora banan med hcp 54 och påbörja resan mot lägre handicap.

Läs vidare på Golfförbundets hemsida för mer info: LÄNK

Är du intresserad av golf – kontakta oss för vidare information & anmälan!

Medlem » Juniorsidan (8)

Välkommen till vår juniorverksamhet.

Nyheter Junior (21)

Nyheter från juniorverksamheten.

Kalender Junior

Säsongens datum och händelser.

Träningsinformation

Information om utbildningsstegen.